Uitvaartkosten

De kosten voor een uitvaart zijn natuurlijk afhankelijk van de wensen. Ieder mens is uniek dus, en het klinkt als een ‘dooddoener’, iedere uitvaart is ook uniek.

Het blijkt dat veel naasten het moeilijk vinden om de kosten aan de orde te stellen; men ervaart dat als onkies.

Ik vind het toch belangrijk om u daarover te informeren. Daarom krijgt u op de eerste of tweede dag na het overlijden een duidelijke, gespecificeerde kostenbegroting.

De factuur die u een aantal weken na de uitvaart krijgt is ook volledig gespecificeerd zodat u weet waaruit het totaalbedrag bestaat.

Een gemiddelde uitvaart kost tussen de 6000 en 8000 euro.

Een crematie is goedkoper dan een begrafenis omdat er geen kosten zijn voor een graf(monument).

Globaal zijn er drie grote kostenposten bij een uitvaart.

Deze bestaan uit:

  • basistarief (het bespreken en organiseren van de uitvaart, het uitvoeren ervan en het regelen van de wettelijke formaliteiten) ligt, afhankelijk van welke uitvaartonderneming u kiest, rond de € 2000,–.
  • de advertenties in een regionaal of landelijk dagblad (respectievelijk ongeveer € 550,– en € 1700,–, afhankelijk van welke krant u kiest)
  • de consumpties tijdens de condoleance en na de uitvaart (een kop koffie € 2,35, een belegd broodje € 3,25 en een plakje cake € 1,75).

Natuurlijk kunnen we de uitvaart afstemmen op het te besteden bedrag.

Neemt u gerust contact met mij op wanneer u meer wilt weten, en voor een vrijblijvende kostenopgave.

N.b. u kunt aan bovengenoemde prijzen geen rechten ontlenen.

Wat zeggen anderen over mij?

Dank voor uw hartelijke woorden en uw betrokkenheid, en nogmaals dank voor de prettige samenwerking.
Wellicht tot ziens.

Wij kunnen terugkijken op een waardige begrafenis die vooral door jou perfect is verlopen. Alom binnen de familie respect en dankbaarheid hiervoor.

De naasten waren vol lof over jou! Jij had alles zo goed geregeld, jij hebt hun wensen helemaal uitgevoerd zoals zij ze van te voren bedacht hadden.