Nazorg; zorg en hulp na verlies

Zorg en hulp na verlies

Ook na de uitvaart die ik verzorgd heb, wil ik u zo goed mogelijk bijstaan in de periode daarna.

Verlies is altijd ingrijpend en betekent altijd verandering. Daarbij kunnen veel vragen ontstaan. Deze kunnen variëren van emotioneel; “wat moet ik nu verder met mijn leven” tot praktisch; “wat moet ik allemaal regelen”.

Ik wil graag daarbij uw aanspreekpunt zijn voor hulp, zorg en vragen na het verlies.

Daarin werk ik onafhankelijk en zoek, denkend vanuit uw unieke situatie en mogelijkheden naar de beste “oplossing”. Ik werk daarbij samen met onder andere gemeenten, welzijns- en vrijwilligersorganisaties.

Op de volgende manieren wil ik vorm geven aan deze nazorg.

  • Ongeveer 6 tot 8 weken na de uitvaart neem ik telefonisch contact met u op, en kom als u dat fijn vindt op bezoek.
  • Graag hoor ik dan hoe het met u gaat, hoe u terugkijkt op de uitvaart, of u voldoende steun ervaart uit uw omgeving etc.. Ook hoor ik of ik u ergens mee kan helpen. En zo ja, dan zoek ik samen met u de best passende zorg of hulp.
  • In de eerste weken na het verlies krijgt u waarschijnlijk (veel) steun uit uw omgeving. Op een gegeven moment gaan de mensen echter weer over tot “de orde van de dag”, en juist dan kunnen hulpvragen bij u ontstaan.

Daarom houd ik, als u daar prijs op stelt, gedurende het eerste jaar contact met u.

Uiteraard zijn hier voor u geen kosten aan verbonden.

U kunt hier de brochure downloaden.